Med røtter i den amerikanske rocken.

El Cuero, med røtter i Kristiansund og den rocka delen av Americana, feirer ti år som band i 2017. Jubiléet feires med utgivelse av nytt album og ny turné. Albumet «For All Remaining Days» ble sluppet 27. januar og har så langt høstet strålende kritikker. Nå venter en lengre Norgesturné for bandet som er kjent for å være et av landets ypperste liveband. 

«Norges stødigste» skriver VGs Tor Martin Bøe i sin plateanmeldelse. «Prikkfri utførelse» skriver Geir Rakvaag i Dagsavisen. «Knallsterke låter i et vanskelig musikalsk univers» skriver Wilhelmsens blogg. «De leverer alltid, El Cuero» mener avisa iTromsø, som sammen med Stavanger Aftenblad og Romerikes Blad triller terningkast 5. 

Tidens Krav stopper ikke der, de synes platen fortjener en sekser på terningen.

Og legenden Tom Skjeklesæther slenger ut denne meldinga:

«El Cuero er det eneste norske rockbandet som jeg med hånda på hjertet kan si er «Verdens beste rockband». 

Der og da, når jeg ser dem.»

El Cueros nye album består av 10 låter, alle personlige betroelser om livet, håpet og kjærligheten. Lydbildet er fargerikt, melodisk og til dels lekent oppløftende, noe som gir god variasjon og et glimt av håp til det relativt mørke tekstuniverset. Den melodiøse rocken sitter løst som i åpningssporet «All Downhill From Here» og «Big Shot», mens vi får servert betraktninger om livets mirakler i «Big Dreams, Little Dreamer». Hint av god gammel rufsete El Cuero-årgang får vi i «Should've Been Gone», og i den nydelige singelen "The Whole Love" henter El Cuero inspirasjon fra singer/songwriter kulturens opprinnelse og blander det med sine egne ingredienser. Bandet er kjent for sine fine vokalharmonier og her viser brødrene Takle Ohr at de også kan dele en låt seg i mellom. En smeltedigel av Simon & Garfunkel og Fleet Foxes, lunt pakket inn i varme gitarer, piano, orgel og et nydelig samstemt band.

El Cuero fra Kristiansund, har siden oppstarten i 2006 gang på gang mottatt stående ovasjoner og fantastiske kritikker for sine 6 album og hundrevis av konserter. Med røtter i den amerikanske rocken har bandet de siste 10 årene perfeksjonert sitt musikalske uttrykk og er hyllet som et av landets aller ypperste liveband. 

Bandet er et av Norges fremste formidlere av americana og gitardreven rock. Fra sarte ballader til full-on rock 'n' roll og lange gitarsoloer, har bandet alltid utfordret både seg selv og publikum. El Cuero har turnert flittig siden oppstarten og har vært en gjenganger på landets største festival– og klubbscener. De har hatt høye plasseringer på VGs topp-40 liste, og albumet «From Mountain To Sand» fra 2011 kapret en uhyre sterk 3. plass, kun slått av Lady Gaga og Adele. De har også hatt flere singler inne på listene til NRK radio, noe som har gitt dem en solid posisjon innen norsk rock. 

Vi anbefaler på det sterkeste å sjekke ut deres nye album, og en konsertopplevelse med bandet er et must!

Video:
https://www.youtube.com/watch?v=5I9oTUvc7-E
https://www.youtube.com/watch?v=uuFcIdTbpKI
https://www.youtube.com/watch?v=uB7DspVdArE